Gold and leaves on the christmas tree

Happy new year!

I'm a little bit behind with new posts, because the last 2 months was so busy (and lucky), but I thought I do little time travel, and show here what was happening around the "Clashingcolours".

I hope everyone has a great holiday and absolute relax, so kick the new year. New challenges and adventures here we go!

At the end of november I had a workshop at Ankert,  where we made clay gift-tags and decor for the christmas trees. All the girls who came - no boys - was very nice and kind, absolutly open minded, so we made some great DIY.
I really enjoyed: so great when I see, people like to make something with there hands, and the end there is always a sparkle in the eyes.:) Come again, girls! :)

I have pictures of course.:)
Here they are.


/////


Boldog új évet!
Kicsit el vagyok maradva az új posztokkal, mert az utóbbi 2 hónap nagyon sűrű volt szerencsére, de úgy gondoltam visszatekerem kicsit az idő kerekét, hiszen csomó szuper dolog történt a Clashingcolours életében.

Remélem már mindenki kipihente magát egy relaxáló karácsony keretében és új erővel vág neki az új évnek. Új kihívások és kalandok, én ezt kívánom nektek!:)

November végén egy kedves worshopot tartottam az Ankert falai között a Kiskertpiac eseményén, ahol ajándékkártyákat és karácsonyfadíszeket készítettünk. Köszönet a lányoknak, akik eljöttek, nagyon kedvesek voltak és nyitottak, így nagyon szép dolgokat alkottunk együtt.
Én nagyon élveztem: olyan jó érzés látni, hogy mennyire szeretnek alkotni az emberek, és a végén mindig ott van a csillogás a szemekben.:) Gyertek legközelebb is, lányok!:)

Természetesen vannak képek is.:)



Az Ankert belső udvara - fedett - körbe-körbe sok sok asztal megrakva minden jóval. :)



A lányok már nyújtanak, mintáznak, szaggatnak. Nem, nem süti készül.:)


Fotó by Kiskertpiac, Szarka Dávid


Fotó by Kiskertpiac, Szarka Dávid. A ginco leaf as a ruler.



Fotó by Kiskertpiac, Szarka Dávid


 Christmas tree decor with a touch of gold and a pine needles

///
 Karácsonyfadísz egy kis arany csillogással és fenyőág lenyomattal.



More about the DIY: we made by air dried clay gift tags and decoration, which can be useful as a christmas gift decoration or a decoration on a wreth, you can use like a christmas table decor or as a personalized gift tag.

The method

Buy some clay - I use white, because it's easy to paint in every color you like. The theme of the event was natural, nature inspirated decoration, so I brought real leaves as a sample. We used them as a sample and we push them into the clay, we made a squeezing. Cut them from the clay, let them dry, and after a little polish they were ready to paint. That's how we got tiny leaves. After they dry, painted them, close to Christmas, I brought silver, more gold and copper color acryl paints.
After the dring process, they ready. :)
Really easy and good looking decoration, everyone can make them with a little help.

I used this leaves for the present for my family, as a gift tags, and all loved ones got a small heart shaped clay decor from me. Happy (Late)Cristmas.:)


//////

Bővebben a Csináld magad folyamatról: hőre száradó gyurmából készítettünk ajándékkísérő kártyákat, és dekorációt, ami használható ajándékkísérőként, dekorációként koszorúra, asztal dísznek, vagy személyre szabott ajándék mellé is tehetjük.

Az elkészítés folyamata:

Vegyél hőre száradó gyurmát - hobbi boltokban könnyen beszerezhető, én fehéret használok, mert így könnyen befesthető bármilyen színre, de festés nélkül is szép, tiszta felületet kapunk. Az esemény témája a természetes, természet ihlette dekoráció körül mozgott, így én leveleket vittem magammal. Ezeket mintaként használtuk: a formát is és a textúrát is felhasználtuk, hogy természetes hatást keltsünk vele. A fenyőágat is belenyomkodtuk a még puha gyurmába, így felvette a levelek mintázatát. Kivágtuk a levél alakot a gyurmából,belenyomkodtuk a levél erezetét, aztán vártunk, míg megszárad. (Ezen a ponton ketté kellett választanom a workshopot, hiszen nem tudtunk 1 napot várni a száradással, így előzőleg általam elkészített, de már megszáradt gyurma-levelekkel folytattuk a festést.)
Karácsonyhoz közeledve arany, bronz és ezüst színű akril festékekkel festettük a gyurma dekorokat. Száradás után el is készültek.
Igazán egyszerű, de nagyon jól- kinéző dekorációt tudunk készíteni akár kis segítséggel is.

Ehhez hasonló és megmaradt leveleket én a családom karácsonyi ajándékkísőjeként használtam fel, sőt kaptam még egy- egy szív alakú karácsonyfadíszt is.:)

Boldog Karácsonyt! (Utólag is) :)


Köszönet a Kiskertpiacnak és a workshopon alkotó vendégeimnek!

CONVERSATION